Lys-timer i gro-rum

Lys-timer

Jeg har dyrket pot i min harve et par år, det begyndte jeg på da jeg efter et fald fik smerter i ryggen, og senere fik konstateret prolapser i ryggen, en lang udredning med en masse forskelligt medicin og endnu flere bivirkninger, fik mig til at undersøge markedet for noget mere naturligt medicin – cannabis.

Da jeg begyndte med at dyrke i haven virkede det utroligt nemt at dyrke, men ret hurtigt ville jeg gerne flytte mine planter indenfor da jeg syntes de lugtede for meget.

Men ude i naturen klare moder jord jo det meste af arbejdet, med at holde planterne i gang, det er lidt noget andet når man tager det indenfor, så er det jo mig der skal lege moder jord.

Nok lys til planterne

Plantens liv afhænger også af lyset, i praksis betyder det at når planterne skal gro, skal planterne have mere end 12 timers lys pr. dag helst 18 timer og de kan også tåle 24 timers lys dog syntes jeg det bedste resultat kommer når planterne lige får en pause til at sove i, så en god timer er virkelig nødvendigt.

Har man kun en enkelt lampe kan de små almindelige mekaniske timer for det meste klare det, men jeg har et par gange nu oplevet at min timer er brændt af, og det syntes jeg ikke var sjovt det kan jo ske en kortslutning og i sidste ende brænde det hele ned.

Jeg skiftede til en elektronisk timer, det syntes jeg virker meget bedre, jeg tror problemet med de mekaniske er at strømmen passere igennem timeren, det tror jeg ikke er det samme i en elektronisk, i de elektroniske er der også mulighed for at sætte et program op.

Hvis man så syntes at det med strøm er noget farligt noget, eller man skal have mange lamper tændt så er det en rigtig god ide at investere i noget ordentligt grej, på forskellige gro-hjemmesider kan man købe noget kvalitets udstyr som ikke svigter, og ikke brænder sammen, det er vigtigt at huske på at det er ret meget strøm der passere igennem på en almindelig 10 AMP er det ca. 2200 watt så pas på med den strøm

Juster lyset med en lys-timer

Første gang en timer brændte sammen, skete der det at den ikke slukkede som den skulle, jeg opdagede det ikke i tide så det var først da mine planter, som ellers var i blomst, pludselig begyndte at gro igen, det var ikke fedt for der var ikke lang tid til høst så det var et stort arbejde at få det klippet, og jeg føler mig også heldig over at mit hus ikke brændte ned, anden gang det skete skulle jeg regulere på timeren, da jeg opdager den er meget varm, og så var det nok, jeg købte en timer fra GSE, den kostede godt nok 800 kr. men det har ikke svigtet mig endnu.

sørg altid for at bruge noget grej som er egnet til opgaven, sker der en brand er det ikke sikkert at forsikringen vil dække, så ikke noget med at spare her kan det rigtige.

Det tager ikke lang tid at finde frem til en gro-butik på nettet, og de har det du mangler, ellers er det den forkerte shop du bruger, du behøver ikke være professor, du skal bare spørge, så får du svar på alle dine spørgsmål.