Har du mistet dit lastbil kørekort?

Lastbil Kørekort

Jeg har for nyligt mistet mit lastbil kørekort, fordi at jeg over en længere periode ikke har overholdt reglerne om køre hviletider. Det er dumt; det er slet ikke det vi skal diskutere idag. Hvis du ikke kan finde andet at bruge dette indlæg til, så brug det i det mindste som et skræk eksempel.

Jeg generhvervede mit Lastbil Kørekort

Jeg fik mit Lastbil kørekort i år 2000. Siden da har jeg arbejdet som vognmand, i det meste af Europa.
For lige at tage det vigtigste ting først: Jeg havde snydt så meget med køre hvile tider, at da jeg blev stoppet, for 2 måneder siden, kostede det en ubetinget frakendelse af kørekortet. Det betød at selvfølgeligt at jeg var til en ny køre- og teoriprøve. Det klarede jeg selvfølgeligt uden problemer. Jeg har altid værdsat mit lastbil kørekort, og derfor har jeg også altid været meget punktlig med min kørsel.

Har du ondt i ryggen efter en lang dag i din lastbil, så kan en massagestol være løsningen for dig. Læs vores indlæg om massagestole her.

Pas på med køre hvile tider

Da jeg var en ung, spæd lastbilchauffør var jeg meget punktlig med min kørsel. Altid alarmer til at sikre at jeg overholdt hviletider. Mit lastbil kørekort var alt for mig. Derfor var det også hjerteskærende for mig da jeg mistede kørekortet for at have skubbet grænser, i så langt tid at det bare var blevet en vane. Jeg vidste jo godt at det ville være noget skidt hvis jeg blev stoppet, men alligevel pressede jeg mine hviletider med 5 min. så blev det til 10 minuttter, så 15, og inden jeg fik set mig om kørte jeg bare indtil jeg følte mig for træt til at fortsætte. Det er uansvarligt og farligt, og jeg har ingen undskyldning for det, kun forklaringer.

For mig handlede det om at kunderne satte pris på at deres vare kom hurtigt frem. Jeg tjente sjældent flere penge på at transportere gods hurtigere frem. Penge var aldrig motivationen til at bryde loven. Jeg holdt bare af glade kunder. Men idag er jeg overbevist om at det helt sikker ikke var værd at bytte mit lastbil kørekort for et tak. Husk altid at stille dig selv før alle andre, specielt hvis det er fremmede. Jeg satte mit liv og levebrød på spil, i form af mit lastbil kørekort. Gevinsten var helt sikkert ikke høj nok til at retfærdiggøre lortet.